HOBİ BAHÇELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU!!!

HOBİ BAHÇELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU!!!

6 Mayıs 2024

Önemli Duyuru !!!

Saygıdeğer Ayaşlı Vatandaşlarımız,

Son dönemlerde, hobi bahçeleri ve çevresinde artan kaçak yapılaşma ve ruhsatsız inşaatlarla ilgili olarak ciddi bir endişe ve kaygı duyuyoruz. Bu tür plansız yapılaşma, sadece tarım arazilerini bitirmekle kalmayıp, çevrenin doğal yapısını bozmakta aynı zamanda kamu düzenini ve güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu nedenle, Ayaş Belediyesi olarak, toplumumuzu bu konuda bilgilendirmek ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz.

Hobi bahçeleri ve çevresinde meydana gelen kaçak yapılar ve ruhsatsız inşaatlar, sadece estetik bir sorun olmanın ötesinde çevre kirliliğine, plansız şehirleşmeye ve hatta güvenlik risklerine yol açmaktadır. Tarım arazisini bitiren bu tür yapılar, çevre düzenini ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu konuda mücadelede sizlerin desteği büyük önem taşımaktadır. Gördüğünüz herhangi bir kaçak yapı veya ruhsatsız inşaatı derhal belediyemize bildirmeniz ve takibini yapmanız sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.

Ayaş Belediye Başkanlığı olarak, hobi bahçelerinin yapımına asla müsaade edilmeyeceğini duyurmak isteriz. Bu karar, plansız yapılaşmayı önlemek ve bölgenin planlı bir şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla alınmıştır. Mevcut yapılar için ise gerekli düzenlemelerin ve izin süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerekmektedir.

Kaçak yapılaşmanın tespit edilmesi durumunda, belediyemiz derhal harekete geçecek ve gerekli müdahaleleri yapacaktır.

Bu uyarı metniyle birlikte, hobi bahçelerinin kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve bölgenin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için hep birlikte sorumluluk alalım. Unutmayalım ki, çevremizi korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak görevidir.

Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Ayaş Belediye Başkanlığı