Türkiye’nin Kadın Muhtarları Ayaş’a geldi

Geri

Türkiye’nin Kadın Muhtarları Ayaş’a geldi

9 Kasım 2021

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneğince organize edilen ,Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan 200'e yakın kadın Muhtar, Ayaş’a geldi.

 

Davullarla karşılanan Kadın Muhtarlar, Ayaş’ta tarihi ve kültürel gezi yaptıktan sonra yöresel pazardan bol bol alışveriş yaptılar.

 

Davullar ve zurna eşliğinde Ayaş Çarşı merkezinde Ayaş Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı  Burhan Demirbaş tarafından karşılanan Kadın Muhtarlar ilk olarak Ulu Camii ve Paşa Hamamını gezdikten sonra , Bünyamin  Ayaşi Hazretleri ziyaret ettiler. Tarihi mekan ve konaklar arasında kültür gezisi yapan kadın muhtarlar Şehitliği de ziyaret ederek yöresel pazardan bol bol alış veriş ettiler.

 

Bir süre kadın muhtarlar ile sohbet eden Kaymakam Karaman ve  Belediye Başkanı Demirbaş  belediye düğün salonda   kadın muhtarlara yöresel Ayaş Pidesi ikram edildi.

Yemek sonrası teşekkür konuşması yapan Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu “ Şehirlerin kültürlerini tanımak amacıyla bir araya geliyoruz. Şu anda Türkiye genelinden 200’e  kadın muhtarımız var.. Dernek olarak yaptığımız çalışmalarda amacımız kadın muhtar sayısını daha da  artmasını sağlamak. Daha çok kadının kendine güvenerek, Türkiye genelinde kadın gözüyle ve dokunuşlarıyla yerel yönetimi güçlendirmesini amaçlamaktayız. Bizleri Ayaş’da  de misafir eden Kaymakam Arif Karaman ‘a ve Belediye Başkanı Burhan Demirbaş’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Ayaş  Kaymakamı Karaman  kadın muhtarları misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek,. “Halkımızın tercihi ve seçimle işbaşına gelmiş kadın muhtarlarımız, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında  ön saflarda kadın  muhtarlarımızın olması bizlere mutluluk vermektedir. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Başkan Demirbaş ise kadın muhtarlarımızın sayılarının artması temennisinde bulunarak  “Muhtarlarımız, bizim mahallelerdeki gören gözümüz, işiten kulağımızdır.. Vatandaşla belediye arasındaki köprümüzdür. Onlarla birlikte mahallelerimize en doğru, en gerekli hizmet ve yatırımları ulaştırma imkânı buluyoruz. Kadın muhtarlarımızla gurur duyuyoruz. Ayaş’ımıza hoş geldiniz “dedi.

Ayaş’ın tek kadın muhtarı olan Şaziye Kayıran ise yapmış olduğu konuşmada “ Ayaş’ta mahallemde muhtarlık yapmaktan, mahalle sakinlerime hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. İnşalar bundan sonrada İlçemde kadın muhtarların sayısı  artar, onlarla birlikte diğer muhtarlarımızla dayanışma içerisinde olarak  ilçeme hizmet ederiz “dedi.

Toplu halde hatıra fotoğrafı çekinen kadın muhtarlar Ayaş ilçeden mutlu bir şekilde ayrıldılar..