Tüm Türkiye'de olduğu gibi #Ayaş'ta da #YayalarKırmızıCizgimiz

Tüm Türkiye'de olduğu gibi #Ayaş'ta da #YayalarKırmızıCizgimiz

20 Nisan 2021

Ayaş’ta  ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında okul geçitlerine  kırmızı çizgi çizildi.

Trafikte önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışması başlatan İçişleri Bakanlığı, 30 Mart itibariyle okul ve yaya geçitlerinde 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması başlattı.

Güdül Kaymakamı - Ayaş Kaymakam V. Hatice Cemre İNCESU, Belediye Başkan Yardımcımız  Murat  PEKACAR ve İlçe kurum amirlerimizin katılımları ile Yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan #KırmızıCizgimiziCekiyoruz farkındalık etkinliği İlçemiz Bünyamin Ayaşi İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Çizgilerin çizilmesinin ardından 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' sloganıyla trafikte önceliğin yayalarda olduğuna dikkat çeken Kaymakam İncesu , sürücülerin yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermesi gerektiğini söyledi.