TRT , AYAŞ'TA KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLERİMİZİ TESCİLLİYOR.

TRT , AYAŞ'TA KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLERİMİZİ TESCİLLİYOR.

20 Ekim 2020
TRT Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında Ayaş Belediye Başkanı Burhan DEMİRBAŞ'ın destekleriyle Ayaş ’da unutulmaya yüz tutmuş türküler, ninniler, ağıtlar, derlenerek kayıt altına alınarak tescilleniyor. Bu kapsamda TRT Türk Halk Müziği Sanatçılarından ARİF BALABAN ve BARIŞ AKPINAR Yöresel Türkülerini derlemek, kayıt altına alınmak ve TRT arşivine alınarak tescil edilmesi için çalışmalara başladılar. ERLER KONAĞINDA gerçekleştirilen çalışmalara Ayaşlı Yerel Sanatçılardan Mehmet DEMİRTAŞ, Eyüp ALTINIŞIK,C evdet ARSLAN yöresel türküleri okurken, AYAŞ GÖKLER EKİBİ yöresel oyunlarını sergiledi ve ekip başı Sezai KOÇ oyunların tarihi konusunda bilgiler verdi. Kezban YAMAN, Ülviye ÜNAL , Ali YILMAZ ise Ninniler, Maniler İlahiler ve Şiirler okuyarak derleme çalışması yapıldı ve kayıt altına alındı. Ayaş'a kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz derlenmesi konusunda Belediye Meclis Üyesi (MHP) Ahmet DEMİR 'e ve Sayın Erdinç POLATATEŞ'e teşekkür ederiz.