KORONAVİRÜS DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR..!

KORONAVİRÜS DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR..!

18 Nisan 2020
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Ayaş genelinde kapsamlı denetim yapılmaya devam ediyor. AYAŞ Belediyesi koordinesinde; Ayaş Kaymakamı Arif Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Taştekin, Görevine yeni atanan İlçe Emniyet Müdürü Tarık Esad Kahveciler ve Ekibi, Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Korkmaz ve Ekibi, İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince sosyal mesafeyi koruma ve salgının yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla iş yerlerinde geniş kapsamlı denetim yapılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Coronavirus Bilim Kurulu tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı ’nın talimatları doğrultusunda belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda normalleşme adımları atıldı. Bu kapsamda berber, kuaför, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, pazar yerleri,Yöresel Ürünler Pazar yerlerde , camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kafeterya, çay bahçeleri,Termal tesisler ve oteller gibi iş yerleri ve işletmelerin faaliyetlerinde uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlerin bilgilendirilmesi yapılarak denetimler yapıldı. Alınan tedbirler kapsamında, sosyal mesafenin korunması, hijyen kurallarına uyulması, iş yerlerinin havalandırılması, çalışanların ve müşterilerin maske takması, tek kullanımlık ürünlerin kullanılması, son kullanma tarihleri gibi kurallara uyulup uyulmadığı denetlenerek gerekli bilgilendirilmeler de bulunuldu.