Ayaş’ta Yöresel yemekler kayıt altına alınıyor
Ayaş’da Yöresel Yemekleri Kayıt Altına Alınıyor.
Kültür Bakanlığı Ayaş Belediyesi, işbirliği ile yöreye özgü lezzetleri kayıt altına alıyor.
Ayaş’ın yöresel mutfak kültürüne ait unutulmaya yüz tutmuş ürünleri orijinal hali ile gün yüzüne çıkarmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar devam ediyor.
Düğün Çorbası,Bulgur Çorbası,Kikirdekli Çorba,Tarhana Çorba,Kapama,Siğer, Tirit,Güveç,Hoşmerim,Gerdan Tatlısı,Baklava,Burma,yöresel lezzetler kağıt altına alınıyor.
Kültür Bakanlığı ve Ayaş Belediyesi işbirliği ile yörenin kültürü ile yetişmiş, yöresel lezzetlerini gün yüzüne çıkaracak kişiler ile sohbet ediliyor ve yöresel yemekleri yapımı uygulayarak, ürünlerin inceliklerini video ve fotğraf çekimleri ile kayıt altına alıyor.
Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş yaptığı açıklamada;Ayaş Belediyesi sadece yemek kültürünü değil , geçmişten günümüze Ayaş’nın tüm ilçe ve köy/mahalle ye ait görenek ve geleneklerini , el sanatlarını,folklorunu türkülerini,manilerini,şiirlerini ve masallarını unutulmuş birçok ayrıntıyı ortaya çıkartmak için Kültür Bakanlığı ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyoruz.
Çalışmalarımız yöresel kültürünün doğru bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılmasında ve şehrin kültürel zenginliğinin tanıtılmasında büyük rol oynayacağını ifade eden başkan Demirbaş, Ayaş tarihi ile doğal güzellikleri ile köklü bir ilçedir.Bu güzellikleri unutmamak ve unutturmamak için çalışmalarımız devam edecektir.”dedi.