Ayaş’ta Kıbrıs Gazilerine Madalya ve Berat

Ayaş’ta Kıbrıs Gazilerine Madalya ve Berat

11 Ekim 2020
1974 Kıbrıs Harekâtına katılıp gazilik unvanı elde eden AYAŞ Muharip GAZİLER için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen madalya ve beratlar düzenlenen törenle gazilere takdim edildi. Ayaş kaymakamlık makamında düzenlenen törene Ayaş Kaymakamı Arif KARAMAN Belediye Başkanı Burhan DEMİRBAŞ İlçe Emniyet Müdürü Suat AKBAY, Ankara Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İkbal KARAMAN ve Osman DOĞAN Kıbrıs gazileri ile alileri katıldı. “Şehit ve gazilerimiz, vatan ve millet için görevini layıkıyla yaptı” Şehitlerin ve gazilerin vatan ve millet için görevlerinin layıkıyla yaptıklarına değinerek Belediye Başkanı Burhan DEMİRBAŞ” 'Kıbrıs gazilerimizle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 45 yıl geçmesine rağmen gazilerin hiç birini unutmadık yaptıkları kahramanlık Türk Milleti İçin hep gurur verici olmuştur. Gazilerimize vatanımızın savunmasında gösterdikleri özveri için minnet duyuyoruz. Vefat etmiş şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ediyorum.” Gazileri ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Kaymakam KARAMAN ise, harekâta katılan ve milli mücadelede adına canını ortaya koyan gazilere Türk milleti olarak minnet ve şükran duyguları içerisinde olduklarını belirterek teşekkür etti.” Törende, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) gönderdiği madalya ve beratlar, Kaymakam KARAMAN, Belediye Başkanı DEMİRBAŞ ve İlçe Emniyet Müdürü AKBAY tarafından Gazi Mukaddes ÖZDOĞAN adına Eşi Havva ÖZDOĞAN Gazi Nihat YILMAZ adına oğlu İskender YILMAZ Gazi Mehmet DOĞANAY adına Eşi Halise DOĞANAY, Gazi Yusuf BAYRAKTAR ve Gazi MEHMET SALCIN tek tek takdim ettiler. Anılarını anlatarak madalyalarını alan gaziler, vatanın bölünmez bütünlüğü için her daim göreve hazır olduklarını ifade etti.