Ayaş' dan Çanakkale hatıraları geçti

Ayaş' dan Çanakkale hatıraları geçti

2 Eylül 2019
GEZİCİ ÇANAKKALE MÜZESİ TIRI AYAŞ DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Ayaş Belediye Meydanına kurulduğu ilk günde ziyaretçi akınına uğrayan gezici Çanakkale Müzesi Ayaşlıların yoğun ilgisi ile gezildi. Gezici Çanakkale Müzesi’nde, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan top mermileri, el bombaları, havada çarpışan mermiler, mataralar, silahlar, üniformalar gibi savaş malzemelerinin yanı sıra, o günlerde kullanılan yemek kapları, çatal, bıçak ve bazı komutanlara ait şahsi eşyalar yer alıyor. Çanakkale Zaferinin dünyanın en güçlü ordularına karşı verilmiş büyük bir mücadele olduğunu belirten Ayaş Belediye Başkanı Burhan DEMİRBAŞ müzeyi gezdikten sonra şunları söyledi: “Böylesine şanla ve şerefle dolu bir tarihi bulunan milletimizin yaptıklarını genç nesillere aktarmak herkesin görevi. Ecdadımız Çanakkale’de herkese örnek olacak çok büyük bir destan yazdı. Çanakkale’yi gezip görenler ecdadının bu toprakları nasıl kazandığını yakından görüyor. 1915’te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için kenetlenmeleri bizlere örnek oluyor. Çanakkale’de kaybettiğimiz, 253 bin Vatan Evladının anılarını malzeme ve görsellerini torunlarına aktarmaya çalışıyoruz. Sergiden de gördüğünüz gibi yokluklar ve imkânsızlıklar içinde çok büyük devletlere karşı çok büyük mücadele vermiş ve onları yenilgiye uğratmışızdır. Bu tabi Türk Milletinin manevi gücünden kaynaklanmaktadır. Çanakkale ruhunu gençlerimize öğretebilirsek ondan başka bizim bir şey yapmamıza gerek kalmayacaktır ” dedi.