Ankara keçisi doğduğu topraklarda yeniden canlanıyor

Ankara keçisi doğduğu topraklarda yeniden canlanıyor

10 Ekim 2020
Ankara'nın önemli simge ve değerlerinden biri olan Ankara keçisi ve tiftiğin önemini vurgulamak yeniden eski değerine kavuşturmak amacıyla Ankara İli Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen” Ankara keçisi doğduğu topraklarda yeniden canlanıyor ” temasıyla değerlendirme toplantısı Ayaş’ta Prestij Otelde yapıldı. Toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ayaş Kaymakamı Arif Karaman, Güdül kaymakamı doğan Dinç, Polatlı kaymakamı Mahmut Nedim Tuncel ,Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, Beypazarı Belediyede Başkanı Tüncel Kaplan, Güdül belediye Başkanı Muzaffer Yalcın bürokratları, akademisyenler, birlik başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı Ankara keçisi yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, tiftik üretiminde verim ve kalitenin artırılması ve pazarlanması konularındaki görüş ve öneriler masaya yatırıldı. Değerlendirme toplantısının açılışında konuşan Ankara Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, bölge ve ülkelerin kendine has değerleri olduğunu, Ankara keçisinin de Ankara açısından böyle bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı. Bir dönem ihmal edilen Ankara keçisi ve tiftiğin yeniden eski değerine ulaştırılması için çalışmalar yapıldığına ve projeler uygulandığını vurgulayan Erkılıç, "Yıllar öncesinden Ankara keçisi ve tiftiği tekrar eski haline kavuşturmak gündeme getirdik. Bu toplantının amacı gerek tiftik keçisinin, gerekse tiftiğin Ankara'da ve dünyada ön emini, miktarını daha da artırarak, ülkemizin ve Ankara'nın, özellikle de çiftçilerimizin gelir düzeyini ve refahını yükseltmektir" şeklinde konuştu. Ak parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız” Ankara'nın sembolü durumunda olan Ankara keçisi ve tiftik üretiminin yaygınlaştırılması, verimlilik ve kalitenin artırılması için elimizden gelen her şeyi yapmaya ve üreticilerimizin yanında olmak için buradayım” dedi. Ak parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan İse “ Tiftik Üreticilerimizin yaşanan sorunların giderilmesini ve bu işle iştigal eden çiftçilerimizin gelir düzeylerinin artırılması için gerekli çalışmaları birlik ve beraber içinde yapmak zorundayız “dedi. Değerlendirme toplantısının çok verimli geçtiğini vurgulayan Ayaş Belediye Başkanı Burhan DEMİEBAŞ ” Ankara keçisinin Ülkemiz içinde , dünya içinde önemli bir kültürel mirastır. Tiftik çok değerli ve kıymetli bir üründür. Bunun içindir ki Ankara keçisini yaşatmak ve yetiştiricilerini sorunlarını dinleyerek biz yöneticiler olarak çözüm odaklı olmak istiyoruz. Ankara Keçisinin yetiştiği en önemli yerlerden biriside Ayaş’tır. Ankara keçisini devletimizin desteği ile yöneticiler ve yetiştiriciler olarak layık olduğu yere taşımak zorundayız.” dedi.