KARARLIYIZ..! HOBİ BAHÇELERİNE AYAŞ’TA GEÇİT YOK..!

Geri

KARARLIYIZ..! HOBİ BAHÇELERİNE AYAŞ’TA GEÇİT YOK..!

10 Mayıs 2024
KARARLIYIZ..!
HOBİ BAHÇELERİNE AYAŞ’TA GEÇİT YOK..!
Tarım arazilerinde hobi bahçelerinin yaygın olduğu İlçemizde, Ayaş Belediyemiz yıkım ve mühürleme çalışmalarını sıklaştırdı. Kaçak yapıları mesai kavramı gözetmemeksiniz mühürleyerek bir ay süre veren belediye ekiplerimiz sonra yapıları yıkacağını açıkladı.
Ayaş Belediye Başkanımız Sayın İzzet Demircioğlu “Vatandaşlarımız tarım arazileri üzerine kurulu kaçak hobi bahçelerini almasınlar, paranız kül olur, sonucu yıkım olur, üzülen siz olursunuz” dedi.
VATANDAŞLARIMIZ KANDIRILMASIN UYARIYORUZ
Sayın İzzet Demircioğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Tarım arazilerinin yok olmasına müsaade etmeyeceğiz. Kaçak yapıları ilk önce mühürlüyoruz sonra yasal süreci takip ediyoruz. İlçemizin farklı bölgelerinde, mahallelerinde, sınırlarımız dahilinde inşa edilen ve edilmekte olan kaçak hobi bahçelerini yıkacağız. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere, tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. İlçemizde bulunan bu yapılar belirlediğimiz program dahilinde yıkacağız ve yıkmaya da devam edeceğiz. Bu konuda çok hassas olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımız tarım arazileri üzerine kurulu kaçak hobi bahçelerini almasınlar. Kandırılmasınlar, uyarıyoruz.” dedi.
Ayaş Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Yaman ise bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada “ilçe genelinde "hobi bahçesi" adı altında yüzlerce yapı inşa ediliyor. Göreve geldiğimizden hemen sonra denetimleri sıklaştırdık. Belediye ekipleri ilçe genelinde kaçak yapılara yönelik başlattıkları mühürleme faaliyetlerine devam ediyor. İnşa edilen ve edilmekte olan yapıları kimsenin gözünün yaşına bakmadan yıkacağız." dedi.
Net, Bir Şekilde Uyarıyoruz..!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Valilikten gelen talimatlar, CİMER'e gelen şikayetler, belediyemize gelen şikayetler, mahalle muhtarlarımızdan ve mahalle sakinlerimizden gelen şikayetler doğrultusunda hobi bahçelerine yapımına asla müsaade etmeyeceğiz. Yapılanların da er ya da geç yıkacağız. Vatandaşlarımız hobi bahçelerini almasınlar, onları net bir şekilde uyarıyoruz. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere, tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz.
Birlikte Çözelim
Vatandaşlarımız da bizlere destek olmalarını istiyoruz. Gördüğünüz herhangi bir kaçak yapı veya ruhsatsız inşaatı derhal belediyemize bildirmeniz ve takibini yapmanız sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır. Kaçak yapılaşmanın tespit edilmesi durumunda, belediyemiz derhal harekete geçecek ve gerekli müdahaleleri yapacaktır. Bu büyük bir sorundur. Bu sorunu birlikte çözelim." dedi.