Tarım Kenti Ayaş

Ayaş, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunmasından dolayı ekonomisi bir hayli gelişmiştir. Ekonominin ana damarlarından birisi hiç şüphesiz ki tarımdır. Ayaş domatesi dünyaca ünlüdür. Son zamanlarda ilçede salça fabrikaları kurulmuş ve Ayaş domatesinin salçası yapılmaya başlanmıştır. İlçe son zamanlarda tarhanası ile de atağa kalkmıştır. Ve tabiki Ayaş denilince akla domatesle birlikte gelen “Dut”… Yörede ekonomiye can veren dutun pekmezi de yapılmaktadır.
 
Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’ne (TÜKAS) ilk girişleri Ayaş’a bağlı Ilıca Köyü’nde yapmıştır.
 
İlçede ayrıca bölgenin iklimine uygun olarak; Tahıl (özellikle buğday, arpa, çavdar, yulaf), şeker pancarı, elma, armut, sebze (baklagiller – fasulye, nohut, mercimek, bakla), ayçiçeği, badem, patates ve soğan ekilmektedir.
© 2016 Ayaş Belediyesi