'Koca Seyit' İsimli Oyunu Sahnelendi

Ayaş Belediyesinin organizasyonu ile Ayaş Belediyesi düğün salonun da ücretsiz sahnelenen "KOCA SEYİT" tiyatro gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Duygulu anların yaşandığı "KOCA SEYİT" gösterisi öğleden önce öğrencilere, öğleden sonrada da vatandaşlar için sahneye konuldu.

Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı'nın hayatını konu alan tiyatro oyununu, Çanakkale de,Kurtuluş Savaşında,Doğu ve Güney Doğuda bin'e yakın Şehit'i olan Ayaş'ta oynamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden oyuncular, bu imkanı kendilerine sunan Belediye Başkanı Bülent Taşan' a teşekkür etti.

Ayaş Belediye Başkan Taşan İse: Şehitler diyarı, geçilmez kale Çanakkale'nin çocukları olarak ilçede böyle anlamlı bir oyun izlemenin son derece mutluluk verici olduğunu söyledi.

Vatan sevgisini konu alan oyunu izlemeye gelenlere teşekkür eden Taşan:Ayaş Belediyesi olarak tarihimizde ecdadımızın bağımsızlığımız uğruna verdiği savaşları, yaptığımız fedakarlıkları unutmamak ve unutturmamak için her yıl böyle oyunları sergiliyoruz.Sergilemeye de devam edeceğiz" dedi.

Başkan Taşan konuşmasına şöyle devam etti:"Ayrıca hem Ayaş'ta hem ülkemizde yaşanan acı olaylara değinerek düşmanın yapamadığını,vatandaşlarımızın arasına tefrika sokarak dış mihrakların yapmaya çalıştığını,bunu da hep uyguladıkları fesat çeteleriyle ve ihanet şebekeleriyle uygulamaya koyduklarını,ancak vatandaşlarımızın sağ duyusunun buna izin vermeyeceğini ve bu vatanın hiçbir zaman sahipsiz olmadığını belirtti.