Ayaş Halk Eğitim Merkezi (HEM) Yıl Sonu Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Ayaş  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir yıl süren çalışmalarını düzenlediği bir açılış töreni ile sergiledi.

Ayaş Belediyesi  Düğün Salonunda  yapılan açılış törenine, Ayaş Kaymakamı Ahmet Başbaydar, Belediye Başkanı Bülent Taşan,  İlçe Jandarma Komutanı Ali Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım,  HEM Müdürü Ali Özdemir, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri,çok sayıda halk  ve kursiyerler katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Kaymakam Başbaydar,Belediye Başkanı Taşan,Garnizon Komutanı Şahiner  bir yıllık çalışmanın ardından açılışı yapılan serginin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Protokol üyeleri ve davetliler yapılan açılışın ardından sergiyi gezdiler.

Kursiyerler tarafından el emeği göz nuru Kat-i sanatı, ahşap boyama ve şekillendirme, taş bebek boyama,ebru ve Pasta çıraklık kursu  vb. gibi yapılan çalışmalar davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Kat-i sanatı kursiyerlerinin yapmış olduğu çalışmalar büyük beğeni topladı.

Kat-i Sanatı

Kat-i Sanatı kursiyerler öğretmeni Semra Karataş'ın yapmış olduğu Esmahül Hüsna tabloları, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir  Kaymakam Ahmet Başbaydar'a,Belediye Başkanı Bülent Taşan'a,Garnizon komutanı Ali Şahiner'e  hediye edildi.

Ayaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir açılışta yaptığı konuşmada:"Halk Eğitim Merkezi olarak 2015-2016 eğitim öğretim yılında çocuk Destek merkezi,Ayaş Hanımlar Lokali,Ayaş Ceza İnfaz Kurulu,İlk ve Orta Öğretim Kurumları,Zafer Yapı Kooperatifi,Oltan ve Sinanlı Mahalleleri başta olmak üzere 16 farklı merkezde kurs faaliyetlerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız."dedi.

Açılan Kurslar

Özdemir Konuşmasına şöyle devam etti:"İlk ve Orta Öğretim Kurumlarında;santraç,futbol,ahşap yakma,karate,judo,oyun odası,etkinlikleri,jimnastik,drama,halk oyunları,güreş,okçuluk,basketbol,bağlama kursları ile geleceği olan öğrencilerimize,sosyal ve kültürel anlamda eğitim vermektedir.

Hedefin Üzerine Çıktık

Ayaş Halk Eğitim Merkezinde 2015-2016 öğretim süresince 1610 kadın-1702 erkek kursiyer olmak üzere toplam 3312 kursiyere hizmet ederek ilçe nüfusunun % 27 sine ulaşmış bulunmaktayız.Bu veriler Ankara ili  2015-2019 stratejik planlama hedefinin üzerine çıkmış bulunmaktadır.

Merkezimiz Açık Öğretim Lisesi ve Acık Öğretim Ortaokulu,irtibat bürosu olarak hizmet vermektedir.Acık Öğretim Lisesinde 736 öğrencimiz,Acık Öğretim Orta Okulunda 327 Öğrencimiz bulunmaktadır.

Serginin ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.