Ayaş' da Şehitlerin İsimleri Unutulmayacak

Ayaş Belediyesi, Vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerin isimlerini yaşatabilmek adına örnek bir çalışmaya imza attı.
Son dönemde şehit olan polis ve askerlerin isimleri Belediye Meclis Kararı ile ilçedeki bazı sokak ve caddelere verildi.Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan başkanlığında gerçekleşen Ayaş Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında,vatan müdafaası esnasında şehit olan asker ve polislerin isimlerinin şehirde bulunan cadde ve sokaklara verildi.

. Alınan kararda, Mezarlıklar başlangıcından Tekke Yol ayrımı arasındaki Caddenin, Hükümet Caddesinden, Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Caddesi,
Hacırecep Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile Yunus Emre Caddesi arasında kalan sokağın Kurmay Pilot Yüzbaşı Yusuf Ziye Ertem Sokağı ,
Sinanlı-Hocasinan Mahallesi, Atatürk Caddesi’nin batı paralelinde konumlu, Özal Caddesi Başlangıçlı, belirtilen sokağın Şehit Rıdvan Süer,
Gökler Mahallesi, Ayaş Karaçukur Mevkiinde bulunan Eski Tekke Yol ayrımından Gökler yerleşiminin girişine kadar olan yolu Şehit Uzman Jandarma Çavuş Gürbüz İpek,
Gökler Mahallesi yerleşimden Sincan Atatürk Bulvarı’nın başlangıcına kadar olan yolu Şehit Uzman Er Abdullah Şener,
Gökler Mahallesi yerleşiminden Tekke Mahallesi yerleşimine kadar yolun Şehit Jandarma Komando Çavuş Mehmet Akkaya ,
Gökler Mahallesi yerleşiminden Tatlar Yerleşimine kadar olan da belirtilen yolun Şehit Polis Hüseyin Yalçın Soylu,
Oltan Mahallesi yerleşiminden Uğurçayırı Mahallesine kadar olan yolu Şehit Jandarma Komando Onbaşı Olgun Gökmen,
Pınaryaka Mahallesi Yerleşiminden Feruz Mahallesini E-89 Karayoluna bağlayan yolu Şehit Jandarma Onbaşı Adil Arınmış,
Gökçebağ Mahallesi, Ulupınar Mahallesi yol ayrımından, Yağmurdede Mahallesi Yerleşimine kadar olan yolu Şehit Hülya Yaldır Caddesi,
Bayram Mahallesi Yerleşiminden Ilıca Mahallesi Yerleşimine kadar olan yolu Şehit Jandarma Er Hakan Çalışkan,
Bayram Mahallesi Yerleşiminden Emine Tevfika Ayaşlı Mahallesi Arıklar Mevkiine kadar olan yolu Şehit Jandarma Komando Onbaşı Halim Naneci,
Ortabereket Mahallesi Yerleşiminden Ankara Caddesine kadar olan yolu Şehit Piyade M. Tolga Özkök olarak adlandırılmasına karar verildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan:" Bu kararlar ile şehitlerin isimleri bu dünya var oldukça yaşayacağını söyledi.
Taşan açıklamasını şöyle sürdürdü " Ülkemizde huzur, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik teröristlerin hiçbir girişimi amacına ulaşamayacaktır. Bu saldırılar terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Vatanımızı bölmeye ve şanlı bayrağımızı indirmeye çalışan hainlere karşı kahraman Mehmetçiğimiz ve emniyet güçlerimiz canları pahasına mücadele vermektedir. Bizlere düşen görev ise bu vatan için canını veren asker ve polisimizin emanetlerine sahip çıkıp, teröre karşı tek yumruk olarak dimdik ayakta durmaktır. Şehitlerimize olan borcumuzu ödememiz adına dünyevi hiçbir girişim ya da fedakarlık yeterli olamaz. Bu kararlar ile bizler sadece şehitlerimize duyduğumuz minneti ilan etmiş oluyoruz. Bu topraklar için, devletimiz ve vatanımız için canını feda eden kahramanların varlığı konusunda yeni nesillere bir aktarım yapmış oluyoruz. Unutmasınlar. Hep hatırlasınlar. Yaşadıkları topraklar, kendilerinden öncekilerin kanları ile sulanmıştır. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun."dedi.
Şehitlerimizin isimlerinin başta İlçe Merkezi ve bazı mahallelerde bulunan cadde ve sokaklara verilmesi ilçede sevinçle karşılandı.