Ayaş Akkaya Mahallesini Sel ve Dolu Vurdu

Geçtiğimiz yıl  bol yağış nedeni ile hastalıkla  mücadele  eden Akkaya Mahallelileri bu yıl da sel ve dolu afeti ile mücadele  etmek zorunda kaldılar. 3 ailenin evine de sel bastı.

Dün akşam yağan yağmur ile ekili ürünler  sular altında kalırken, dolu yağışı ile birlikte de ürünler tamamen zarar gördü. Yüzde yüze kadar zarar gören ekili araziler çiftçilerin umudunu karattı.Urfa dan mevsimlik işçi olarak gelen 3 ailenin evini de sel bastı.Eşyaların hiç birisi kullanılmaz hale geldi.

Hemen her ekili tarım arazilerin kullanılmaz yüz de yüz zarar gördüğünü ifade eden domates  üreticisi Muhsin  Arslan:B. Ben 150 dönüm  çiftçilik yapıyorum. Ekili ürünlerimin  tamamen gitti.Bizler köylü olarak sulu ve kuru tarım yapıyoruz.Toplamda 10 Bin dönüm arazi telef oldu.% 100 zararımız var.Domates,biber,salatalık tarlalarımızı dolu vurdu.Ankara halini % 80 ni domatesini bizim köy karşılar.Bir tane domatesimiz kalmadı. Ekinlerimizde de, arpa tarlalarımızda % yüz zarar var. Hangi tarlaya giderseniz gidin durum aynı. Sel ve dolunun değdiği tüm tarlalarımız telef oldu.

İlçe Tarımdan ve Ziraat Odası Başkanlığından  ve Devlet büyüklerimizden hiç kimsede size ne oldu demedi?

Mevsimlik İşçilerin Evlerini Sel Aldı

Urfa dan Domates tarlalarında Çalışmak Üzere Akkaya Mahallesine gelen mevsimlik işçilerinin evlerini de sel bastı.Evde hiçbir eşya kullanılmaz hale geldi.Ayaş Belediyesi ekiplerinin desteği ile Çamur ve su boşaltıldı.